Мъри срещу Медведев във финала в Доха

Двама бивши номер 1 в света ще се изправят един срещу друг във финала на турнира от сериите АТП 250 в Доха, след като британецът Анди Мъри и руснакът Даниил Медведев спечелиха своите полуфинални срещи.

35-годишният Мъри продължи със страхотното си представяне през тази седмица и спаси пет мачбола, преди да победи чеха Иржи Лехечка с 6-0, 3-6, 7-6(6). По този начин трикратният победител в турнирите от Големия шлем записа четвърти преден трисетов успех в Доха и втори след спасен мачбол. Лехечка имаше два шанса да затвори мача при 5-3 и сервис на Мъри в решаващия сет, както и три поредни възможности при 5-4, 40-0 и собствен сервис, но така и не успя да го стори.

"Не знам как спечелих, това е един от най-невероятните обрати в кариерата ми. Знаех, че той сервира за първо участие на финал, така че исках да го поставя под напрежение. Знам, че е трудно да сервираш за мач в такава ситуация, но честно казано не знам как успях да обърна", сподели Мъри, чиито шест победи през тази година са дошли в решаващ сет.

В първия си финал от миналия юни британецът ще срещне световния номер 8 Даниил Медведев, който победи канадеца Феликс Оже-Алиасим с 6-4, 7-6(7). Медведев е спечелил и двата си мача с Мъри до този момент.

Финалът на турнира започва в 17:00 часа българско време. /БГНЕС