Мъри удари Надал и е на финал на демонстративния турнир в Абу Даби

Анди Мъри се класира за финала на демонстративния тенис турнир в Абу Даби, след като надигра Рафаел Надал в два сета – в отделните части 6-3, 7-5, за час и 50 минути игра. По този начин шотландецът помрачи завръщането на испанския Матадор на корта след няколко месеца отсъствие поради травма на стъпалото.

Анди Мъри (л) и Рафаел Надал (д).

Откриващият сет стартира равностойно, като в първите пет гейма и двамата не допуснаха колебания на собствено подаване, въпреки че Мъри имаше точка за пробив в третия гейм. Все пак, той стигна до брейк в шестия гейм, след което не изпусна контрола върху събитията на корта и поведе в резултата.

Във втората част Надал спаси четири точки за пробив в два от първите си три сервис гейма, като на свой ред имаше възможност да пробие съперника в осмия гейм. В крайна сметка, Мъри използва шанса си в 11-ия гейм и след нов пробив, сервира успешно за мача и място във финала.

Там негов опонент ще бъде руснакът Андрей Рубльов, който победи Денис Шаповалов в три сета. Канадецът ще играе с Надал за третото място в надпреварата, докато в мача за пето място, Тейлър Фриц надви Дан Еванс след страхотна драма – 7-6 (5), 4-6, 11-9. /БГНЕС