Мъск нареди съкращения в Туитър

Предприемачът Илон Мъск нареди да започне съкращаването на служителите на придобитата от него компания Туитър, съобщи „Ню Йорк таймс”, позовавайки се на източници. Според тях някои отдели трябва да бъдат съкратени повече от други.

На някои ръководители в дружеството вече са поискани списъци на служители за уволнение, посочват събеседници на агенцията.

Броят на служителите, подлежащи на съкращаване, не е уточнен.

Около 7500 души работят в Туитър.

Служителите, пише вестникът, трябва да бъдат уволнени преди 1 ноември - датата, когато работниците получават безвъзмездни средства под формата на фирмени акции, които съставляват значителна част от техните заплати. Правейки съкращения преди тази дата, Мъск може да избегне плащането на безвъзмездни средства.

На 27 октомври предприемачът приключи сделката за закупуване на Туитър, която притежава едноименната социална мрежа. Сред нововъведенията, които се очакват с пристигането му, е премахването на практиката за постоянно блокиране на потребителите. Мъск обяви, че създава специален съвет, който ще разгледа въпроса с модерирането на Туитър. Засега той обеща да не взема сериозни решения в тази област. /БГНЕС, ТАСС