Мъск предизвика изпълнителния директор на Туитър

След като се отказа от сделката за закупуване на Tуитър на стойност 44 милиарда долара световноизвестният милиардер Илон Мъск покани главния изпълнителен директор на Tуитър на публичен дебат.

Той предложи тема на дебата да бъде процентът на ботове в платформата, което стана причина да откаже сделката за покупка на Туитър. По този повод Мъск организира и проучване в своя акаунт в Tуитър, а когато резултатите от проучването излязоха наяве, той заяви, че "Tуитър говори".

Сделката, която коментираше целият свят, се оказа в задънена улица. И Tуитър, и Илон Мъск се обвиняват взаимно и въпросът стигна до съд. Макар че Мъск продължи да споделя публикации от акаунта си в Tуитър, след като се отказа от сделката, последните му постове успяха да изненадат много хора.

В Туитър Илон Мъск покани главния изпълнителен директор на платформата Параг Агравал на публичен дебат за процента на ботовете в платформата. "Нека Tуитър докаже на обществеността, че има по-малко от 5% фалшиви или спам потребители", добави той.

След този туит Мъск организира проучване и попита последователите си дали вярват на твърдението, че по-малко от 5% от месечно активните потребители на Twitter са "фалшиви или спам" акаунти. Първият вариант на анкетата с два варианта беше "Да" с три емотикона на робот, а другият вариант беше "Не".

Резултатът от проучването всъщност изобщо не е изненадващ. 64,9 % от гласувалите са отбелязали опцията "Не", с което показват, че не вярват на аргументите на Tуитър. Останалите 35,1 % са отбелязали опцията "Да" и са заявили, че вярват в Tуитър. /БГНЕС

Сан Карлос / САЩ