Мъск пусна анкета дали трябва да остане начело на Twitter

Главният изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск стартира анкета в платформата на социалната медия с въпрос дали трябва да се оттегли като ръководител на компанията, като добави, че ще се съобрази с резултатите й.

Приключването на анкетата е планирано за понеделник около 11:20 ч. GMT, въпреки че милиардерът не даде подробности кога ще се оттегли, ако резултатите от анкетата покажат, че трябва да го направи.

По-късно, отговаряйки на потребител в Twitter, Мъск заяви: "Нямам наследник" във връзка с евентуална смяна на изпълнителния директор.

Миналия месец Мъск заяви пред съд в Делауеър, че ще намали времето си в Twitter и евентуално ще намери нов лидер, който да управлява компанията.

Допитването идва след актуализацията на политиката на Twitter, която забрани акаунти, създадени единствено с цел популяризиране на други фирми в социалните медии, и съдържание, което съдържа връзки или потребителски имена за конкурентни платформи.

Минути преди анкетата Мъск се извини и написа в Туитър: "Оттук нататък ще има гласуване за големи промени в политиката ни"./БГНЕС, Ройтерс

Вашингтон / САЩ