Мъж се вряза с автомобила си в дома на Тейлър Суифт

Нюйоркската полиция съобщи за ареста на 30-годишен мъж, който в петък през нощта се вряза с колата си в сградата, в която живее попзвездата Тейлър Суифт, в опит да проникне вътре, предаде АФП.

31-годишният Морган Манк, от щата Вирджиния, бе арестуван, след като шофира в насрещната посока на улица в квартал Трайбека, Долен Манхатън, нюйоркската резиденция на 32-годишната американския певица, с близо 200 милиона последователи в „Инстаграм“.

Според полицейския доклад, около 3:00 часа сутринта в петък (08:00 GMT), „свидетели твърдят, че са видели мъж в автомобил, движещ се в грешната посока на улица Франклин и врязвайки се в жилищна сграда“, където Тейлър Суифт живее. След това заподозреният "излязъл от превозното си средство, приближил се до сградата и неуспешно се опитал да проникне със сила през обезопасена врата".

Морган Манк е бил хоспитализиран за преглед, според полицията, която не потвърди за враждебни изказвания на мъжа към звездата.

Това не е първият път, когато домът на поп звездата е бил мишена за онези, които нарече „сталкери“ (преследвачи), „един от най-големите й страхове“, срещу които тя иска да се защити.

През 2019 г. в списание Elle тя написа, че е имало „достатъчно преследвачи, които се опитват да проникнат в дома й“, че се е чувствала принудена „да се подготви за нещо лошо, което ще се случи“.

Друг мъж в Ню Йорк, Роджър Алварадо, бе арестуван няколко пъти през последните години за опит да проникне в къщата на Тейлър Суифт в Манхатън.

През юни 2019 г., заподозрян крадец от Айова бе арестуван на Роуд Айлънд при опит „да навести“ дома на певицата.

Суперзвездата спечели дело през 2017 г. срещу Дейвид Мюлер, DJ, когото тя обвини в сексуално насилие. / БГНЕС