Мадона обвини Instagram в сексизъм за отказ да покаже гърдите ѝ

63-годишната Мадона се възмути от Instagram, че е свалил публикация на разкритата ѝ гърда... и сравни "сексистката" му политика с "лъжите", казани за индианците в Деня на благодарността, съобщава „Дейли Мейл“.

Мадона публикува отново редактирани версии на нейни снимки и с оголени зърна, които сподели в профила си в Instagram тази седмица, след като бяха свалени заради нарушаване на правилата.

В дълга анотация 63-годишната хитмейкърка заклейми строгите правила за голота на платформата за социални медии като "сексистки" и сравни непоклатимата социална стигма около женските зърна с "лъжите", разказвани за "мирното" отношение на пилигримите към индианците по време на Деня на благодарността.

"Препубликувам снимки, които Instagram е свалил без предупреждение или уведомление..... Причината, която дадоха на моя мениджмънт, който не се занимава с моя акаунт, беше, че малка част от зърното ми е изложена на показ“, започва тя. „Все още ме изумява фактът, че живеем в култура, която позволява да се показва всеки сантиметър от женското тяло, освен зърното. Сякаш това е единствената част от женската анатомия, която може да бъде сексуализирана. Зърното, което изхранва бебето! Не може ли мъжкото зърно да се възприема като еротично?!?! Благодарна съм, че успях да запазя разсъдъка си през четирите десетилетия на цензура, сексизъм и мизогиния. Перфектно съчетано с лъжите, в които сме възпитани да вярваме, че пилигримите мирно са си разменяли хляба с индианците, когато са се заселили на Плимутската скала! Бог да благослови Америка", завършва звездата.

В официалните си насоки Instagram изрично посочва, че голотата не е позволена в платформата и че женското зърно е включено в този обхват. Съществуват изключения от правилото, като например "разрешени са снимки в контекста на кърмене, раждане и моменти след раждането, ситуации, свързани със здравето (например след мастектомия, информираност за рак на гърдата или операция за потвърждаване на пола) или акт на протест". Голотата, показана в картини и скулптури, също е разрешена.

Когато в сряда вечерта Мадона сподели нередактираните пикантни снимки в платформата, тя предизвика вълна на шок в социалните мрежи, като дори стигна дотам да разтревожи верните си фенове. В поредицата от снимки, направени на легло, майката на шест деца носи бельо в редица компрометиращи снимки, включително изображения, показващи голите ѝ гърди и облеченото ѝ в мрежа дупе.

Изумените ѝ фенове бързо заляха секцията с коментари, като повечето от тях бяха шокирани от "порнографските" снимки, докато други похвалиха звездата за смелата ѝ публикация.

Снимките показват Мадона в различни пози - от лежаща топлес върху чаршафите си до напъхана под леглото с широко разтворени крака. Певицата пълзи съблазнително по леглото, захапала металните решетки. /БГНЕС