Мадс Микелсен е новият Гринделвалд във "Фантастични животни"

Датският актьор Мадс Микелсен ще замени Джони Деп в ролята на Гринделвалд в третото продължение на поредицата "Фантастични животни", потвърди американското студио "Warner Bros."

Студиото отне на Деп ролята на могъщия магьосник в популярната поредица, предшестваща сагата за Хари Потър, след като загуби съдебно дело с британския вестник „Сън“, заради статия, в която е обвинен в побой над съпругата си. Британски съд установи, че бившата съпруга на Деп, актрисата Амбър Хърд, се страхува за живота си и че всичко, което публикува таблоидът, е вярно. Върховният съд нареди и той да заплати 630 000 съдебни разноски.

Деп все още има право да обжалва пред Апелативния съд до 7 декември.

Датският актьор Мадс Микелсен придоби световна слава като главен антагонист на Джеймс Бонд във филма "Казино Роял" от хитовата поредица за тайния агент 007. Той също така изигра Ханибал Лектър с голям успех в телевизионния сериал "Ханибал". Микелсен е номиниран няколко пъти за най-добър европейски актьор (тази година е основният фаворит за наградата на Европейската филмова академия).

В света на Хари Потър Гринделвалд е изключително важен, зъл магьосник и само Волдемор е по-мощен от него. Снимките за третата част от „Фантастични животни“ вече започнаха във Великобритания с участието на Еди Редмейн и Джъд Лоу. Премиерата е насрочена за 15 юли 2022 година. /БГНЕС