Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие

Когато кажем Маестро Теодосий Спасов, това не е достатъчно за „кавалджията на света“. До името му седят звания като „носител на Грами", „артист на ЮНЕСКО“, „Доктор хонорис кауза" и определения като „новатор в музикалното изкуство", творец със „свой собствен, уникален стил на свирене", един от „най-талантливите музиканти от Източна Европа", „кралят в музиката на Балканите“. И всичко това не е случайно. Теодосий Спасов първи започва да свири джаз на кавал и превръща изпълненията си в необикновен синтез между традиционен фолклор и класически джаз. 

Виртуозният музикант без аналог в света заедно с „The Crossover Trio" от Гърция, ще представят на 18 май, за първи път на българска сцена, новия си проект.

Меломаните ще бъдат завладени от звуците на два струнни инструмента в изпълнението на Алкис Зопоглу и Марина Лионту Мохамент - канун, който произхожда от старата египетска арфа, и уд, който е най-известният арабски музикален инструмент. Тяхната музика - дълбоко мелодична, ритмична, почти дионисиева, ще е подсилена от изтъкнатия пиано солист Янис Кирим. Свирейки с Теодосий Спасов, те взаимодействат помежду си, кръстосвайки различни музикални светове и създават репертоар от мелодии, които превключват между традиционна балканска и модерна музика. Пиесите на „Theodosii Spassov ft. The Crossover Triо", вдъхновени от богатите музикални традиции на Източното Средиземноморие и Балканите, ще отведат публиката на едно прекрасно музикално пътешествие.

Може да намерите билети за SoFest Spring на предварителна продажба, на промоционална цена с -20% и допълнителна отстъпка за група - в мрежата на Ивентим, в ГрабоБГ. /БГНЕС