Магията на "Бeрнабеу" отново проработи, Реал е на финал в Шампионска лига

Реал Мадрид се класира за финала в Шампионската лига след знаменит обрат срещу Манчестър Сити. Тимът на Карло Анчелоти спечели с 3:1 след продължения и с общ резултат 6:5 елиминира "гражданите" от надпреварата. Испанците губеха с 0:1 до 90-ата минута, когато магията на "Сантяго Бернабеу" отново проработи. Родриго отбеляза два гола в рамките на 60 секунди, а точка на спора да сложи Карим Бензема от дузпа още в началото на първото продължение. Така Реал ще излезе срещу Ливърпул на 28 май в Париж в опит да спечели трофея за 14-ти път в историята си. Това ще бъде 17-и финал за тима от Мадрид.

"Гражданите" откриха резултата четвърт час преди края. Бернардо Силва тръгна мощно през центъра, напредна до дъгата на пеналта, след което пусна надясно към нахлуващия Рияд Марез и той с мощен изстрел прати топката в горения ляв ъгъл на вратата, пазена от Тибо Куртоа.

Кралския клуб изравни в последните секунди на редовното време. Едуардо Камавинга центрира към далечната греда, топката стигна до Бензцема, който от въздуха подаде успоредно на голлинията към Родриго, който изпревари Едерсон и с едно докосване вкара за 1:1.

Вдъхновени от попадението, "лос бланкос" отбелязаха второ попадение в първата минута на добавеното време. Дани Карвахал центрира отдясно в пеналтерията на гостите от Манчестър, където Марко Асенсио отклони топката за Родриго, който с глава за втори път разпечата мрежата зад стража Едерсон.

Така общият резултат стана 5:5 и срещата влезе в две продължения по 15 минути.

В третата минута от първото продължение Реал получи правото да изпълни дузпа за нарушение на капитана на Манчестър Сити Рубен Диаш срещу капитана на домакините - Карим Бензема. Именно френският нападател се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и елегантно прати топката в долния ляв ъгъл на Едерсон.

До повече попадения в срещата не се стигна и Реал заслужено ликува! /БГНЕС