Магуайър получи 21-месечна условна присъда

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър бе намерен за виновен и по трите обвинения срещу него за нападение, оказване на съпротива при арест и многократни опити за подкуп по време на инцидент на гръцкия остров Миконос. Местният съд не прие версията на защитата и даде 21-месечна условна присъда на английския национал, а малко след това селекционерът на Англия Гарет Саутгейт извади бранителя от състава на тима за предстоящите мачове с Исландия и Дания.

След присъдата Магуайър бе изваден от състава на английския национален отбор.

Присъдата на Магуйаър е условна, тъй като това е първото му провинение и провиненията влизат в графата "дребни престъпления", а самият футболист, който не присъства лично на делото, веднага отговори, че ще обжалва решението на съда. "След решението на съда, веднага инструктирах представителите си да информират съда, че ще обжалваме. Оставам убеден в своята невинност, дори считам, че аз, семейството ми и приятелите ми сме жертвите в тази ситуация", заяви Магуайър.

Манчестър Юнайтед също подкрепи своя футболист. "Трябва да се отбележи, че обвинението представи доказателства в деня на делото и не остави време на защитата да ги оцени и да се подготви. Молбата за отлагане на делото бе отхвърлена", отбелязват "червените дяволи".

Според обвинението в полицейското управление Магуйаър се е опитал да подкупи полицаите. "Знаете ли кой съм аз? Аз съм капитанът на Манчестър Юнайтед, много съм богат, мога да ви дам пари, мога да ви платя, моля ви, пуснете ни", казал той. Полицаят, който е сложил белезници на футболиста, заяви, че Магуайър го е бутнал по време на ареста, поради което той е паднал и е наранил гърба и крака си.

От своя страна защитата твърди, че един от служителите на реда е ударил Магуайър с полицейската палка в крака и му е казал: "С кариерата ти е свършено". Защитата твърди, че преди инцидента двама албанци са се приближили към сестрата на Магуайър - Дейзи, и са я инжектирали с т.н. "наркотик за изнасилване", след което тя веднага е загубила съзнание. Магуйаър и близките му са потърсили помощ и са поискали да бъдат закарани в болница, но вместо това са били отведени в полицейското управление. /БГНЕС