Маями отвърна на удара и изравни на Денвър

Маями Хийт възстанови паритета във финалната серия на Националната баскетболна асоциация (НБА), след като надви Денвър Нъгетс със 111:108 като гост в мач номер 2, игран в залата на „буците“. „Горещите“ изоставаха с осем пункта след третата четвърт, но в крайна сметка стигнаха до победата, отнемайки домакинското предимство на тима от Колорадо.


Най-резултатен за Маями бе Гейб Винсънт с 23 точки. Гардът прибави 3 асистенции и 2 откраднати топки, като завърши с 4/6 от тройката. С по 21 пункта приключиха Джими Бътлър и Бам Адебайо – Бътлър хвана 4 борби и даде 9 асистенции, докато Адебайо се отчете с 9 овладени топки и 4 завършващи подавания. С 14 пункта допринесе Макс Струс, а 10 от пейката добави Дънкан Робинсън.

Хийт удържаха домакините въпреки поредния силен мач на звездата на Денвър – Никола Йокич. Двукратният носител на приза за Най-полезен играч в Лигата завърши с дабъл-дабъл – 41 точки и 11 борби, но този път усилията му не бяха достатъчни за аванс от 2-0. С дабъл-дабъл приключи и Джамал Мъри – 18 пункта и 10 асистенции, а 12 и 11 точки вкараха съответно Арън Гордън и Брус Браун. Нъгетс загубиха за първи път у дома от 30-и март насам и за първи от десет изиграни домакинства в плейофите.

„Нашите играчи са бойци. Те обичат такива моменти“, каза треньорът на „горещите“ Ерик Сполстра. Маями оцеля в самия край, когато Мъри пропусна тройка със сирената. „Просто опитах да блокирам стрелбата. Много съм доволен, че не влезе“, каза Бътлър, който пропусна тройка преди стрелбата на Мъри за край на срещата. Мач номер 3 е в залата на Хийт в нощта на сряда срещу четвъртък. /БГНЕС

Категории: