Маями повали Атланта за четвърта поредна победа в НБА

Маями Хийт се наложи над Атланта Хоукс със 117:109 като гост в пореден мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА). За "горещите" това бе четвърти последователен успех в Лигата.

В отсъствието на Джими Бътлър, който не бе на линия поради "лични причини", Бам Адебайо пое диригентската палка и беше над всички със страхотен дабъл-дабъл - 26 точки и 17 борби, като прибави 4 асистенции, 2 кражби и 2 чадъра към статистиката си. С 20 пункта приключи Хайме Джакес-младши, 17 и 16 съответно добавиха Кайл Лаури и Джош Ричардсън. По 11 точки вкараха Хейууд Хайсмит и Дънкан Робинсън.

За домакините от Джорджия Трей Йънг се отчете с дабъл-дабъл - 27 точки и 11 асистенции. 23 пункта добави Дежонте Мъри, а с 15 от пейката завърши Богдан Богданович. Де'Андре Хънтър приключи с 10 точки, но това не бе достатъчно за Атланта.

Маями, който започна сезона с четири загуби в първите си пет мача, е вече четвърти на Изток с баланс 5-4, пред Атланта, който е със същите показатели. В следващите си мачове "ястребите" са гости на Детройт Пистънс във вторник вечер, докато за Хийт предстои нова визита, този път на Сан Антонио Спърс.

Останалите резултати:

Орландо Меджик - Милуоки Бъкс 112:97

Бостън Селтикс - Торонто Раптърс 117:94

Голдън Стейт Уориърс - Кливланд Кавалиърс 110:118. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон