Майкъл Карик напуска Манчестър Юнайтед след повече от 15 години в клуба

Временният наставник на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик обяви, че напуска клуба след победата над Арсенал с 3:2 миналата вечер. Карик води "червените дяволи" в три двубоя след уволнението на мениджъра Оле Гунар Солскяр, но от днес начело на тима застава Ралф Рангник. Очакваше се Карик да остане в щаба на германския специалист като асистент, но в крайна сметка той напуска "Олд Трафорд".

Майкъл Карик

"Периодът ми в този велик клуб винаги ще бъде най-хубавият в кариерата ми. Когато подписах преди повече от 15 години, не съм си и мечтал, че ще спечеля толкова много трофеи. Със сигурност няма да забравя фантастичните спомени, както като играч, така и като част от треньорския щаб. След сериозно размишление реших, че сега е моментът да си тръгна. Искам да благодаря на всички играчи и особено на целия щаб. Да работя дълги часове с такава страхотна група от хора бе истинско удоволствие", сподели Карик след успеха над "артилеристите".

В другите два мача под ръководството на Карик Манчестър Юнайтед направи равенство 1:1 с Челси на "Стамфорд Бридж" и победи Виляреал с 2:0 като гост, за да се класира за осминафиналите в Шампионската лига.

Карик бе привлечен на "Олд Трафорд" от сър Алекс Фъргюсън през лятото на 2006 година, като в рамките на 12 сезона изигра 464 мача за Юнайтед във всички турнири и отбеляза 24 гола. Бившият английски национал спечели с тима като играч пет пъти титлата в Англия, ФА Къп, Шампионската лига, Лига Европа и други трофеи. Впоследствие той бе част от треньорския щаб на Жозе Моуриньо и Оле Гунар Солскяр. /БГНЕС