Майката на Бритни Спиърс иска от нея компенсации за $600 хиляди

Американската поп певица Бритни Спиърс, която миналата година беше освободена от опекунството на баща си, сега се готви за съдебна битка, този път с майка си Лин Спиърс. Майката на поп звездата се опитва да си възстанови от нея над $660 000, които трябва да отидат за плащане на услугите на адвокати, използвани от Лин. Жената твърди, че именно тя и нейните адвокати са помогнали да се ускори освобождаването на Бритни от настойничество на баща й.

Адвокатите Яша Бронштейн и Гладстон Н. Джонс III твърдят, че Лин е участвала в съдебния процес през май 2019 г. като „заинтересована страна“, защото тогава Бритни „помолила майка си“ да я спаси от „невероятно жестокия баща“ Джейми Спиърс.

Адвокатите твърдят, че именно след тяхната намеса делото тръгна и Бритни получи първите облекчения в опекунството: тя успя да отиде на почивка в Маями, а лечебната й програма беше коренно променена.

Джейми Спиърс беше настойник на певицата от февруари 2008 г. до септември 2021 г., когато беше отстранен от този пост. Докато беше настойник, той контролираше финансовите, медицинските и личните въпроси на поп звездата.

В рамките на един месец след официалното участие на Лин Спиърс личните ограничения на Бритни започнаха да отпадат. В рамките на три месеца след официалната намеса на Лин Спиърс лечението на Бритни беше радикално променено. А пет месеца след включването на Лин Спиърс по делото Джейми Спиърс подаде оставка като настойник. Съответно Бритни получи правото да избере своя лекар, твърдят адвокатите на Лин. Те също така отбелязаха своите усилия, описвайки ги като „непрестанна защита“ и дори предположиха, че „статуквото щеше да се запази“, ако не бяха се намесили.

Тъй като Бритни помолила майка си да се намеси и нейното участие бе много успешни, Лин смята, че усилията трябва да бъдат компенсирани. Макар да признава, че изискваната такса е шестцифрена, Лин отбелязва, че искането бледнее в сравнение с милионите и милиони долари, които Джейми Спиърс е похарчил по опекунството на Бритни и е правил неща, които Бритни не е искала и те не са били в неин интерес, твърдят адвокатите на Лин Спиърс.

Бритни Спиърс обаче категорично не е съгласна с тази позиция и вече е подала молба до съдията с искане да отхвърли иска на майка й за заплащане на съдебните разноски.

Адвокатът на певицата Матю Розенгарт каза, че Бритни Спиърс вече е похарчила почти 1,7 милиона долара, за да живее майка й "в голяма скъпа къща" в Кентууд (щата Луизиана), и да покрива разходи по поддържането на имота.

Бритни Спиърс от десетилетия е единственият източник на доходи за семейството си, издържайки всички членове на семейството си. Спорни такси и разходи не могат да бъдат начислени на Бритни Спиърс, която вече е платила много милиони за назначен от съда адвокат, за адвокат по недвижими имоти, личен настойник и други, като същевременно плаща много щедро за красивия дом на майка си и всички свързани разходи, възрази Розенгарт.

В кратко изслушване по искането на Лин Спиърс, проведено по-рано тази седмица, Розенгарт изтъкна в съда в Лос Анджелис, че това, което се случва, е „експлоатация на Бритни Спиърс“. Но съдийката Бренда Пени от Върховния съд на окръг Лос Анджелис забави решението, заявявайки, че са необходими допълнителни документи по случая и тя трябва да ги разгледа. Повторното изслушване е насрочено за 20 юли.

Бренда Пени също разгледа и делото по премахване на настойничеството от певицата. Бритни беше освободена от него през ноември 2021 г. Сега певицата сама контролира живота си и е пълна с планове. На първо място Спиърс иска да упражни правото сама да уреди личния си живот - звездата се готви за сватбата с гаджето си Сам Асгари. /БГНЕС