"Майкрософт" връща служителите си на присъствена работа

„Майкрософт“ реши да върне служителите си на работа в офиса от 28 февруари, съобщава пресслужбата на компанията.

От началото на пандемията компанията разработи шестстепенна система за връщане към работа на пълен работен ден, като се вземат предвид нивата на заболеваемост от коронавирус и нивата на ваксинация, съобщи „Майкрософт“. „Въз основа на този подход нашите производствени мощности ще преминат към шестия, последен етап от хибридния модел на работа от 28 февруари 2022 г.“, се казва в съобщението. Служителите ще имат 30 дни, за да подредят работата си, преди да преминат към присъствен режим.

Компанията отбеляза, че високите нива на ваксинация в окръг Кинг, Вашингтон, където живеят по-голямата част от служителите на „Майкрософт“, са изиграли значителна роля за вземането на това решение. В централата на компанията в Калифорния офисите също ще отворят на 28 февруари, а в други части на страната когато ситуацията на място го позволи.

Ръководството на „Майкрософт“ планираше да върне служителите на работа в офиса още през октомври миналата година, но поради разпространението на щамовете на „Делта“ и „Омикрон“ няколко пъти отлагаше датата на връщане на служителите си на работните им места. /БГНЕС