Макар и малка Денков вижда възможност за кабинет с втория мандат

„Винаги съм се стремял да бъде реалист. Това означава, че вероятността да имаме кабинет с втория мандат не е особено висока, но също така означава, че има такава възможност. Нашето усещане е, че повечето партии не искат да отидат на избори. Ако искат да отидат на избори, нищо не може да ги спре“. Това заяви акад. Николай Денков, предаде кореспондентът на БГНЕС от Пловдив.

„Ние ще говорим с всички, които са готови да участват в този процес. Аз съм сигурен, че ГЕРБ биха могли да се включат в него“, каза още Денков.

Той посочи, че в момента не се говори за състав на кабинета, защото е твърде рано.

Акад. Денков посочи, че процесът е стартирал с общата среща, на която е представен списъкът с общи цели. „Дали сме няколко дни на партиите да видят списъка и да решат кой би искал да се включи в процеса“, каза той.

„Най-добрият вариант е да има правителство“, каза на свой ред Асен Василев.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че партията е свикала своите органи.

„Растежът на партията се увеличава с голяма скорост. Фокусирахме се върху изграждането на местните структури. Има голям ентусиазъм, ще бъдем абсолютно готови и в голям подем за местните избори“, каза той.

Според него в момента сме свидетели как една партия, която ще промени България се структурира по най-демократичният начин. /БГНЕС