Македония ще разследва скандалния вносител на отпадъци

И македонските власти ще разследват скандалния вносител на отпадъци Горан Ангелов, предаде репортер на БГНЕС.

Кметът на македонската столица Петре Шилегов призова да бъде разследвана дейността на Ангелов, за да бъде сигурно македонското общество, че сред тях няма токсични материали, опасни за населението.

Шилегов заяви, че общинските власти нямат правомощията да разследват и това трябва да бъде извършено от съответните власти в Македония. „Град Скопие не е свързан по никакъв начин с вноса на отпадъци. Въпросът трябва да бъде оправен към митническата администрация“, каза столичният градоначалник.

Властите в Скопие уволниха Ангелов от поста директор на депото за отпадъци „Дрисла“.

Прокуратурата: Отпадъците са за фирма в Плевен, Вносителите: Боклуците са за ТЕЦ “Бобов Дол”

"След девет години депото отново е наша собственост. Още утре Горан Ангелов ще бъде сменен и на негово място ще бъде назначен нов директор. Призовавам всички компетентни институции да влязат в депото и да извършат проверка на досегашния концесионер", каза още Шилегов.

БГНЕС припомня, че депото "Дрисла" бе дадено на концесия на италианска фирма и през изминалите 9 години имаше множество съмнителни бизнес сделки и съдебни дела.

Преди дни българската прокуратура започна разследване на Горан Ангелов и неговия заместник Блаже Игнатов за вноса на отпадъци. Според управителя на компания „Блацион“, която е внесла отпадъците в България, боклукът е бил предназначен за ТЕЦ „Бобов дол“. Бургаската прокуратура заяви, че са били предназначени за фирма в Плевен. /БГНЕС