МакГил детронира О‘Съливан в Крусибъл

Действащият световен шампион Рони О‘Съливан отпадна във втори кръг на Световното първенство по снукър, след като отстъпи на бойкия Антъни МакГил с 12-13 фрейма.

О'Съливан загуби в заключителен 25-и фрейм от МакГил.

Шотландецът сложи край на защитата на титлата на „Ракетата“, който миналата година спечели за шести път световната корона след триумф над Кайрън Уилсън с 18-8 и се надяваше да изравни легендата Стивън Хендри, който остава рекордьор със седем трофея. Заключителната трета сесия от сблъсъка между О‘Съливан и МакГил стартира при резултат 10-6 в полза на шотландеца, който миналата година стигна до полуфиналите и отпадна драматично от Уилсън.

Рони не само заличи пасива си, но дори поведе в резултата след серии от 71, 97 и 73. МакГил обаче се събра и изравни след брейк от 87, преди „Геният от Чигуел“ да се доближи на фрейм от крайния успех след фрагментарна партия. Последваха обаче два поредни фрейма на сметката на съперника му, който показа страхотно самообладание за серии от 136 и 85 точки.

Той нямаше късмет да загуби в полуфиналите миналата година и ако бях загубил от някой друг днес, щях да остана с горчив привкус, но боговете на снукъра си свършиха работата днес. Трябва да се възстановя и да се върна по-силен. Просто искам да се наслаждавам на играта си, защото не играя много добре и ми е трудно да изпитвам удоволствие, ако не се представям на ниво. Доволен съм, че успях да се фокусирам и да се боря. Но той не ми даде шанс в последните два фрейма и просто не беше писано да спечеля“, каза О‘Съливан за BBC.

Играх толкова добре тази сутрин и Рони просто игра като Рони тази вечер, а аз нямах отговор. Успях обаче да спра серията му при 11-11 и това ми върна самочувствието за заключителните фреймове“, сподели победителят, който ще играе с победителя от двойката Стюарт Бингам – Джейми Джоунс на четвъртфиналите. Рожденикът Бари Хоукинс успя да се върне в резултата срещу Кайрън Уилсън след серия на „Воина“ във втората сесия помежду им. „Ястребът“ изостава със 7-9 преди заключителния сеанс в събота следобед.

В 12:00 часа българско време Джон Хигинс и Марк Уилямс излизат за втората си сесия при резултат 5-3 за трикратния световен първенец, а Нийл Робъртсън и Джак Лисовски довършват сблъсъка си при резултат 9-7 за шампиона от 2010. /БГНЕС