Макилрой и Ховланд водачи преди последния ден на The Open

Бившият номер 1 в света Рори Макилрой е близо до пета мейджър титла в кариерата си, след като завърши третия ден на 150-то издание на The Open Championship в Сейнт Андрюс, Шотландия на първо място. Северноирландецът дели водачеството с Виктор Ховланд от Норвегия, като двамата имат резултат от 16 удара под пара.

Съотборниците в Райдър къп имат цели четири удара преднина преди преследвачите Камерън Смит (Австралия) и Камерън Йънг (САЩ). С малък шанс за титлата все още са американците Скоти Шефлър (-11) и Дъстин Джонсън (-10), а в топ 10 на временното класира са англичаните Томи Флийтууд (-9) и Мат Фицпатрик (-9).

34-годишният Ховланд, който преследва първата си мейджър титла, бе много солиден в третия ден на турнира, като записа шест бърдита и нито едно боуги, докато Макилрой, чиято последна мейджър титла е от 2014, се отчете с един ийгъл, пет бърдита и едно боуги.

Играта на най-стария голф турнир в света днес започва в 9:20 часа българско време, а Макилрой и Ховланд ще излязат за откриващия си удар на първа дупка в 16:50. /БГНЕС