МакИлрой и Поултър се изправят срещу Шофел и Кантли на Райдър Къп

Олимпийският шампион от Токио Ксандер Шофел и сънародникът му от САЩ Патрик Кантли ще се изправят срещу европейците Йън Поултър и Рори МакИлрой в откриващата сесия от четворки на 43-то издание на Райдър Къп.

С тържествена откриваща церемония бе даден старт на 43-то издание на Райдър Къп.

Двойките, които станаха ясни на откриващата церемония в четвъртък, разкриха съставите за петъчния сутрешен старт в отборната надпревара, която се провежда на всеки две години, между носителя на трофея Европа и САЩ на Уистлинг Стрейтс.

Испанците Джон Рам и Серхио Гарсия ще отворят за Европа в първия мач срещу американците Джъстин Томас и Джордан Спийт в 15:05 часа българско време. Следващият двубой, който стартира 16 минути по-късно, изпраща американците Дъстин Джонсън и Колин Морикава срещу англичанина Пол Кейси и норвежеца Виктор Ховланд.

В среща номер 3 от програмата англичаните Лий Уестууд и Мат Фицпатрик играят с представителите на САЩ Брукс Кьопка и Даниел Бергер, като МакИлрой-Поултър и Шофел-Кантли затварят сесията. Петъчните четворки ще бъдат последвани от четири следобедни мача с четири топки – програмата за събота е подобна – четворки плюс четири топки, преди турнирът да завърши в неделя с 12 мача на сингъл.

Джон Рам открива за европейците заедно със Серхио Гарсия.

САЩ ще се нуждае от 14.5 точки, за да спечели Райдър Къп, докато Европа има нужда от само 14, за да защити трофея си. Европейците завоюваха девет от последните 12 издания на отборното съревнование и четири от последните пет. /БГНЕС