Макрон отнесе шамар в южна Франция - (видео)

Френският президент Еманюел Макрон беше шамаросан по лицето от мъж в тълпа от зяпачи, докато се разхождаше във вторник в южна Франция, показва видео от инцидента.

Охраната на Макрон бързо се намеси, за да дръпне човека на земята и да отдалечи Макрон от него. Двама души бяха арестувани във връзка с инцидента, съобщиха BFM TV и RMC radio.

Инцидентът стана, докато Макрон е на посещение в района на Дром в югоизточна Франция, където се срещна с ресторантьори и студенти, за да говори за това как животът се нормализира след епидемията от COVID-19.

Във видео, циркулиращо в социалните мрежи, Макрон, облечен по риза, може да бъде видян да върви към тълпа от доброжелатели, които са зад метална преграда. Френският президент протяга ръка, за да поздрави един мъж, в зелена тениска, с очила и маска за лице.

Човекът може да бъде чут да крещи „Долу Макрония“ („A Bas La Macronie“) и след това той удря шамар по лицето на Макрон.

Двама души от охраната на Макрон се справиха с мъжа в зелената тениска, докато друг отведе Макрон. Но президентът остана в близост до тълпата още няколко секунди и изглежда разговаряше с някой от другата страна на бариерите.

Президентската администрация заяви, че е имало опит за удар срещу Макрон, но отказа допълнителни коментари. /БГНЕС