Малък самолет катастрофира в Русенско, 2 ранени

Малък самолет катастрофира в района село Бъзън. Инцидентът е станал около 13:00 часа днес. По първоначална информация това е станало преди кацане. Пострадали са двама мъже, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Ранените са откарани от екипи на Спешна помощ в УМБАЛ „Канев“ в Русе. Единият от тях е с травма на главата, като ще остане под лекарско наблюдение в неврохирургията. Другият пострадал се е разминал само с травма на ръката. И двамата са без опасност за живота.

По непотвърдена все още информация единият от пострадалите е от Велико Търново, а другият - от Горна Оряховица. На мястото на инцидента са били изпратени и екипи на полицията и пожарната във Ветово.

По думите на очевидци от самолет, движещ се на 200-300 метра зад падналия, силният страничен вятър е отнесъл първия в дърветата. Летателният апарат е бил управляван от младеж, който има около 150 часа във въздуха. Пилотът на другия е с около 1000 часа и може би именно значително по-големият опит е предотвратил неговото падане. /БГНЕС