Манастирски ливади-изток запретва ръкави срещу боклука

Голяма акция по почистване на столичния „Манастирски ливади-изток” подготвят жителите на квартала тази събота, 9 април. Акцията е изцяло доброволна, хората се организират сами след последната буря в София, която „украси” всяко дърво и храстче с найлонови торби, опаковки, хартии и завидно количество строителен отпадък.

"Искаме да обитаваме приятен, чист и комфортен град, така че нека да започнем от квартала си, като направим така че да не остане найлоново пликче по улиците и поляните на Манастирски ливади-изток", призовават жителите на квартала, а организацията набира все по-голяма скорост и популярност.

Акцията срещна разбиране в лицето на част от големите строители в квартала, които са и допринесли за завидното количество боклуци, разпилени от вятъра в последния мартенски ден. Така че освен живеещите в новите кооперации, строителните работници също ще чистят.

Щастлива случайност се оказва съвпадението на самоорганизацията на хората с началото на пролетното почистване на София. Така от Столичен инспекторат и район "Триадица" вече са подсигурили чували и ръкавици за почистването, а след финала на съботната оборка ще се погрижат и за извозването на събраните боклуци.

Организаторите се обръщат към всички свои съседи с призив, който има желание и възможност, да се присъедини към пролетното почистване. /БГНЕС