Манчестър Юнайтед е с единия крак на финала за Карабао Къп след класика над Нотингам

Манчестър Юнайтед направи важна крачка към класирането за финала в турнира за Купата на Лигата, след като надигра Нотингам Форест с 3:0 като гост в първи полуфинален сблъсък от надпреварата.

Маркъс Рашфорд (л) и Бруно Фернандеш (д) бяха сред голмайсторите за Юнайтед.

„Червените дяволи“ стартираха по отличен начин двубоя, след като поведоха в резултата след едва шест минути игра. Намиращият се в страхотна форма Маркъс Рашфорд се разписа след асистенция на Каземиро, който се завърна в стартовия състав, след като пропусна загубата от Арсенал във Висшата лига поради наказание заради натрупани жълти картони. Нотингам опита да отвърне на предизвикателството и предизвика намеси от стража на гостите Давид Де Хеа, но испанският вратар бе на мястото си. В края на полувремето дойде може би ключовият момент в мача.

Юнайтед увеличиха преднината си след дебютното попадение за клуба на Ваут Вегхорст. Нидерландският национал бе на точното място, за да направи добавка след спасен изстрел от страна на Уейн Хенеси. В края на срещата възпитаниците на Ерик тен Хаг реализираха и трети гол, който до голяма степен прави реванша на „Олд Трафорд“ протоколен, а в прегръдките на съотборниците си бе Бруно Фернандеш, който реализира след асистенция на влезлия от пейката Антъни Иланга.

Вторият мач между двата отбора ще се изиграе идната сряда в „Театъра на мечтите“, като Юнайтед преди това имат домакинство срещу Рединг в турнира за ФА Къп в събота вечер. В другия полуфинал Нюкасъл има предимство след първия мач със Саутхемптън, след като спечели визитата си на „Сейнт Мерис“ с минималното 1:0. /БГНЕС