Манчестър Юнайтед и Астън Вила с равенство под проливния дъжд в Пърт

Отборите на Манчестър Юнайтед и Астън Вила направиха равенство 2:2 в контролна среща от предсезонната си подготовка, играна в Пърт, Австралия. Условията за игра бяха доста тежки заради проливния дъжд, който се изля, което се отрази и на качеството на терена.

Условията за игра в Пърт бяха тежки

"Червените дяволи" започнаха уверено двубоя и контролираха събитията, като в 25-та минута Джейдън Санчо откри резултата. Точно преди почивката тимът на Ерик Тен Хаг удвои преднината си след автогол на Мати Кеш. След почивката новото попълнение на Виланите Леон Бейли вдъхнови своя тим за обрат, като самият Бейли намали изоставането на бирмингамци в 49-та минута, а в добавеното време централният защитник Калъм Чембърс изравни с удар с глава.

Новите попълнения на Юнайтед Лисандро Мартинес и Кристиан Ериксен не взеха участие в срещата, тъй като се подготвят самостоятелно на тренировъчната база на клуба в Карингтън. "През първото полувреме се представихме прилично, но излязохме зле за втората част. Загубихме контрола над мача и трябва да си вземем поука. Мисля, че показахме сериозен прогрес по време на лагера ни в Австралия. Играхме различен футбол срещу различен тип съперници", коментира Тен Хаг след равенството.

В предишните си три контроли Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 4:0, Мелбърн Виктори с 4:1 и Кристъл Палас с 3:1. За тима предстоят още две проверки с Атлетико Мадрид на 30 юли и Райо Валекано ден по-късно, след което Юнайтед започва кампанията си във Висшата лига с домакинство на Брайтън на 7 август. /БГНЕС