Манчестър Юнайтед и Челси не излъчиха победител на "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед и Челси завършиха наравно 1:1 в изтеглен мач от 37-ия кръг на Висшата лига. Лондончани дръпнаха в резултата с гол на Маркос Алонсо в 60-та минута, но Роналдо изравни две по-късно. Така Кристиано вече има най-малко 20 гола във всеки от последните 16 сезона в отборите, в които е играл.

Роналдо (ц) е вкарвал вече поне 20 гола във всеки от последните си 16 сезона.

В крайна сметка двата отбора си поделиха по точка, с която Челси е твърдо на третата позиция с 66 пункта, докато "червените дяволи" са на шесто място със скромните 55 точки. Ман Юнайтед със сигурност вече няма шанс за Топ 4 и ще пропусне Шампионската лига, там твърдо обаче са момчетата на Томас Тухел. Като цяло, Челси изцяло доминира, но направи фрапантни пропуски и изпусна да си вземе победата от този мач. Юнайтед за пореден път разочарова през този сезон и само с късмет се добра до точката.

Трябва да се отбележи, че преди срещата фенове на "червените дяволи" отново организириха протестно шествие срещу собствениците на клуба от семейство Глейзър. Част от тях дори умишлено не влязоха на стадиона и пропуснаха първоначалните минути, в които гостите се чувстваха твърде удобно и се чуваха единствено техните привърженици.

На трибуните бяха две легенди на Юнайтед - Брайън Робсън и Сър Алекс Фъргюсън, но и те не успяха да вдъхнат увереност на играчите на Ралф Рангник. Роналдо спаси точката за Ман Юнайтед срещу Челси. В следващия кръг "червените дяволи" приемат Брентфорд, докато "сините" гостуват на борещия се за оцеляването си Евертън. /БГНЕС