Манчестър Юнайтед и Нюкасъл стигнаха полуфиналите за Купата на Лигата

Манчестър Юнайтед се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Лигата, след като надви Чарлтън Атлетик с класическото 3:0 у дома.

Маркъс Рашфорд отбеляза две от трите попадения във вратата на Чарлтън.

На „Олд Трафорд“ бразилската придобивка на „червените дяволи“ Антони даде преднина на Ерик тен Хаг и компания с чудесно изпълнение в 21-та минута след асистенция на сънародника му Фред. Домакините владееха инициативата, но трябваше да чакат до заключителните минути, за да подпечатат билета си за последните четири. Точен на два пъти бе влезлият от пейката и намиращ се в страхотна форма Маркъс Рашфорд.

Компания на манчестърци в полуфиналите ще прави съставът на Нюкасъл, който се справи с Лестър след 2:0 като домакин. „Свраките“ започнаха с ранен пропуск на Шон Лонгстаф, но поведоха след час игра след попадението на Дан Бърн, дошло след асистенция на Жоелинтон. Именно бразилецът сложи точка на спора с втори гол десетина минути по-късно.

Останалите два полуфиналиста ще бъдат определени от сблъсъците Саутхемптън – Манчестър Сити и Нотингам – Уулвърхемптън, които са тази вечер. /БГНЕС