Манчестър Юнайтед и Саутхемптън се занулиха на "Олд Трафорд"

Отборите на Манчестър Юнайтед и Саутхемптън направиха равенство 0:0 в мач от 27-ия кръг на Висшата лига, игран на стадион "Олд Трафорд". Домакините не показаха силна игра срещу последния в класирането, а от средата на първото полувреме играха с човек по-малко след директен червен картон на Каземиро.

"Червените дяволи", които в последния кръг записаха унизителна загуба от Ливърпул с 0:7, започнаха неуверено двубоя и трудно стигаха до опасности пред противниковата врата. В 34-та минута Каземиро влезе опасно в краката на Карлос Алкарас и първоначално получи жълт картон, но след консултация с екрана край тъчлинията реферът Антъни Тейлър изгони бразилския национал. "Светците" имаха леко преимущество през втората част, като и двата тима имаха добри шансове и по веднъж удариха греда. В крайна сметка до голове не се стигна и точките бяха поделени.

Така Юнайтед записа втори пореден мач без победа в Лигата и заема трето място в класирането с 50 точки, докато Саутхемптън остава на последната позиция с актив от 22 точки.

В друг мач от следобеда лидерът в класирането Арсенал не допусна грешна стъпка при гостуването си на Фулъм и спечели с 3:0. "Артилеристите" решиха всичко още през първото полувреме с голове на Габриел Магаляеш, Габриел Мартинели и Мартин Йодегор, като и за трите попадения асистира новото попълнение Леандро Тросар. Така Арсенал възстанови преднината си от пет точки пред втория в класирането Манчестър Сити. Фулъм е на осмо място с 39 точки.

На "Лондон Стейдиъм" Уест Хям и Астън Вила направиха равенство 1:1. /БГНЕС