Манчестър Юнайтед надви Астън Вила във ФА Къп

Отборът на Манчестър Юнайтед се класира за четвъртия кръг на ФА Къп, след като победи Астън Вила с 1:0 у дома в мач от надпреварата. На "Олд Трафорд" "червените дяволи" имаха късмет, след като бяха надиграни през втората част, но успяха да запазят вратата си суха.

Двубоят започна отлична за домакините, които поведоха в резултата още в осмата минута, когато халфът Скот Мактомини откри резултата с удар с глава от близко разстояние след добро центриране на партньора си в центъра на терена Фред. Пет минути след почивката Дани Ингс изравни след асистенция на Езри Конса, но след дълга проверка на ВАР, продължила повече от три минути и половина, реферът Майкъл Оливър отмени попадението заради нарушение на Джейкъб Рамзи срещу Единсон Кавани. Възпитаниците на Астън Вила доминираха, но втори техен гол бе отменен заради засада на Дани Ингс.

В крайна сметка до повече попадения не се стигна и Манчестър Юнайтед стигна до минимален успех. В четвъртия кръг на турнира тимът на Ралф Рангник ще посрещне втородивизионния Мидълзбро в началото на февруари. /БГНЕС