Манчестър Юнайтед обърна Аталанта на "Олд Трафорд"

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна много трудна, но ценна победа над Аталанта с 3:2 у дома в мач от група F на Шампионската лига. Мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяр е под сериозно напрежение заради слабите резултати на тима в последните седмици, но силна игра на възпитаниците му след почивката донесе важния успех.

На "Олд Трафорд" домакините започнаха слабо и бяха надиграни през първото полувреме от своя съперник, който отбеляза два гола чрез Марио Пашалич в 15-та и Мерих Демирал в 29-та минута, като и в двата случая имаше сериозна грешка на защитата на Юнайтед. Точно преди почивката Маркъс Рашфорд имаше отличен шанс да върне един гол, но от добра позиция уцели напречната греда. През второто полувреме играчите на Юнайтед излязоха преобразени и натиснаха своя съперник, като Рашфорд намали изоставането на своите в 53-та минута след асистенция на Бруно Фернандеш. В 75-та минута след нова асистенция на Фернандеш капитанът Хари Магуайър изравни, а шест минути по-късно Кристино Роналдо направи обрата пълен след центриране на Люк Шоу.

По този начин Манчестър Юнайтед постигна втора поредна победа в групата и вече води в класирането с шест точки, две повече от Аталанта и Виляреал. В другия мач от групата Виляреал победи Йънг Бойс с 4:1 като гост.

Останалите резултати:

Група Е: Барселона - Динамо Киев 1:0, Бенфика - Байерн Мюнхен 0:4

Група G: Залцбург - Волфсбург 3:1, Лил - Севиля 0:0

Група Н: Челси - Малмьо 4:0, Зенит - Ювентус 0:1. /БГНЕС