Манчестър Юнайтед победи Реал Сосиедад, но ще играе плейоф

Отборът на Манчестър Юнайтед ще играе плейоф за влизане в осминафиналите на Лига Европа, след като завърши на второ място в група Е на турнира. В последния си мач от груповата фаза "червените дяволи" имаха нужда от победа с два гола разлика при гостуването си на Реал Сосиедад, но успяха да спечелят само с 1:0.

В Сан Себастиан тимът на Ерик тен Хаг започна силно и поведе в резултата още в 17-та минута с дебютния гол на младока Алехандро Гарначо, който се разписа със силен изстрел след добра асистенция на Кристиано Роналдо. Гостите обаче бяха беззъби в атака и така и не успяха да стигнат до друго чисто голово положение до края на мача.

По този начин двата тима завършват с 15 точки и една разменена победа с 1:0 в преките двубои, но баските са с един гол по-добра голова разлика. Така испанският тим се класира директно за осминафиналите на Лига Европа, докато Юнайтед ще спори с един от отборите, идващи от Шампионската лига, в плейофния кръг, който ще се проведе през февруари. В другия мач от групата Шериф победи Омония с 1:0.

В група А Арсенал си осигури първото място с победа над Цюрих у дома с 1:0. На второ място завършва тимът на ПСВ Айндховен, който взе гостуването си на Бодьо/Глимт с 2:1.

Останалите резултати:

Група В

Динамо Киев - Фенербахче 0:2

Рен - АЕК Ларнака 1:1

Група С

Бетис - ХИК Хелзинки 3:0

Рома - Лудогорец 3:1

Група D

Брага - Малмьо 2:1

Унион Сен Галоа - Унион Берлин 0:1

Група F

Мидтиланд - Щурм Грац 2:0

Фейенорд - Лацио 1:0

Група G

Олимпиакос - Нант 0:2

Карабах - Фрайбург 1:1

Група Н

Монако - Цървена Звезда 4:1

Трабзонспор - Ференцварош 1:0. /БГНЕС