Манчестър Юнайтед постигна споразумение с Реал Мадрид за Каземиро

Манчестър Юнайтед заяви, че е постигнал договорка да подпише с полузащитника на Реал Мадрид Каземиро в сделка на стойност от 60 до 70 милиона долара. Мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг отчаяно се опитваше да привлече дефанзивен полузащитник, откакто пое ръководството на "Олд Трафорд", и най-накрая се спря на Каземиро, след като не успя да подпише с Френки де Йонг от Барселона.

Изпадналият в затруднение Юнайтед, който се намира на дъното на Висшата лига след срамни поражения срещу Брайтън и Брентфорд, ще плати първоначално 60 милиона долара. Общата сума ще нарасне с още 10 млн., ако бъдат изпълнени определени клаузи в договора. На Каземиро е предложен четиригодишен договор с опция за удължаване с още 12 месеца, като трансферът е обвързан със споразумение за личните условия.

30-годишният играч се присъедини към Реал от Сао Пауло през 2013 г. и беше ключова фигура в средата на терена за испанския клуб, като спечели пет титли от Шампионската лига. "Манчестър Юнайтед с удоволствие съобщава, че клубът постигна споразумение с Реал Мадрид за трансфера на Каземиро", се казва в изявление на Юнайтед. "Трансферът подлежи на съгласуване на личните условия, визовите изисквания за Обединеното кралство и медицински преглед".

Тен Хаг отказа да обсъди трансфера на пресконференцията си по-рано днес, но шефът на Реал Карло Анчелоти беше по-сговорчив, когато говори пред медиите в Испания. "Обсъдих го с него тази сутрин. Той иска да опита ново предизвикателство, нова възможност", каза Анчелоти. "Клубът го разбира. С всичко, което е направил за този клуб, и с оглед на човека, който е, трябва да го уважаваме. Ако не остане, ще изпитваме огромно чувство на благодарност към него за всичко, което е направил. Имаме заместници в състава."

От Реал Мадрид заявиха, че в понеделник ще проведат "сбогуване" с Каземиро, на което ще присъства президентът на клуба Флорентино Перес. В изявление испанските гиганти го нарекоха "един от най-превъзходните играчи в един от най-значимите и успешни периоди в нашата история. "Реал Мадрид е и винаги ще бъде неговият дом и ние пожелаваме на него и на цялото му семейство много късмет в тази нова глава от живота му", се допълва в съобщението.

Каземиро играеше заедно с настоящите звезди на Юнайтед Кристиано Роналдо и Рафаел Варан в испанската столица. Неговото пристигане ще запълни празнината в полузащитата на Тен Хаг, след като продължителното преследване на Де Йонг завърши с неуспех. Малко вероятно е той да бъде на разположение за следващия мач на Юнайтед срещу съперника Ливърпул на "Олд Трафорд" в понеделник. Вместо това дебютът на Каземиро може да се състои в мача със Саутхемптън във Висшата лига на 27 август. /БГНЕС, АФП