Манчестър Юнайтед приема Ливърпул в голямото дерби на Англия

Манчестър Юнайтед посреща Ливърпул в най-големия сблъсък в английската Висша лига в мач от третия кръг на първенството. Срещата на „Олд Трафорд“ е с начален час 22:00 българско време, като двата тима ще търсят първи успех от началото на сезона в Премиършип.

„Червените дяволи“ започнаха много посредствено кампанията, губейки първите си две срещи от Брайтън и Брентфорд съответно с 1:2 и 0:4. Мениджърът Ерик тен Хаг не успя да намери правилните отговори в първите два кръга от престоя си начело в „Театъра на мечтите“, а сега му предстои тежко изпитание в лицето на големия враг през годините Ливърпул. Нидерландският специалист може да почерпи вдъхновение от победата над мърсисайдци с 4:0 в контролен двубой в Банкок през юли, но добрата игра на Юнайтед в предсезонната подготовка не бе пренесена в началото на сезона в Англия.

Напрежението върху бившия наставник на Аякс е голямо след лошия старт, който остави отбора на дъното на таблицата за първи път от 30 години насам, но селекцията на колегата му от отсрещната страна Юрген Клоп също не започна по очаквания от мнозина начин. „Червените“ направиха две изненадващи равенства с новака Фулъм и Кристъл Палас съответно 2:2 и 1:1, като загубиха за визитата на „Олд Трафорд“ новото си попълнение Дарвин Нунес, който бе изгонен с директен червен картон за невъздържана реакция срещу „орлите“ в миналия кръг. Ливърпул е считан от експерти за основен конкурент на шампиона Манчестър Сити и през този сезон, но трябва бързо да намери ритъм и да започне да печели точки, ако не иска рано-рано да изостане сериозно както от „гражданите“, така и от други претенденти за короната.

Миналият сезон двубоят в Манчестър завърши по кошмарен и унизителен начин за домакините, които бяха разбити с 0:5, инкасирайки четири гола още до почивката. Тогава първоначално срещата бе отложена заради протести на привържениците на „червените дяволи“ срещу семейство Глейзър, които се очакват и преди утрешния мач. Все пак се очаква сблъсъкът да се проведе по план. /БГНЕС