Манчестър Юнайтед се върна на победния път срещу Бетис

Отборът на Манчестър Юнайтед отговори по добър начин на унизителната загуба от големия съперник Ливърпул с 0:7 през уикенда, след като победи Бетис с 4:1 у дома в първи мач от осминафиналите на Лига Европа.

На "Олд Трафорд" Ерик тен Хаг заложи на същата единайсеторка от историческото поражение в неделя, а играчите му се отплатиха за доверието с добра игра и четири гола срещу един от силните тимове в испанската Ла Лига. Голмайсторът на "червените дяволи" Маркъс Рашфорд откри резултата още в 6-та минута, но гостите изненадващо изравниха в 32-та минута чрез Айосе Перес. След почивката домакините все пак взеха своето с нови три гола, дело на Антъни, Бруно Фернандеш и Ваут Вегхорст. По този начин Юнайтед си осигури добра преднина реди реванша в Севиля и гледа уверено към четвъртфиналите.

В друг мач от надпреварата Спортинг Лисабон и Арсенал направиха равенство 2:2 в Португалия. Централният защитник на "артилеристите" Уилям Салиба откри резултата в 22-та минута, но до 55-та минута домакините стигнаха до пълен обрат с попадения на Гонсало Инасио и Паулиньо. Автогол на Хидемаза Морита в 62-та минута оформи крайното 2:2, след което всичко ще се реши на реванша в Лондон след седмица.

Друг от претендентите за трофея Ювентус записа минимален успех над Фрайбург с 1:0 у дома след гол на Анхел ди Мария в 53-та минута. Рома на Жозе Моуриньо постигна впечатляваща домакинска победа с 2:0 над високо летящия тим на Реал Сосиедад с голове на Стефан Ел Шаарауи и Мараш Кумбула.

Останалите резултати:

Унион Берлин - Роял Юнион 3:3

Байер Леверкузен – Ференцварош 2:0

Севиля – Фенербахче 2:0

Шахтьор Донецк – Фейенорд 1:1.

Резултати от Лига на конференциите:

АЕК Ларнака - Уест Хям 0:2

Андерлехт – Виляреал 1:1

Шериф Тираспол – Ница 0:1

Базел - Слован Братислава 2:2

Гент – Башакшехир 1:1

Лех Познан – Юргорден 2:0

Фиорентина – Сиваспор 1:0. /БГНЕС