Манчестър Юнайтед шокира Сити с късен обрат на "Олд Трафорд"

Отборът на Манчестър Юнайтед победи Манчестър Сити с 2:1 у дома в голямото дерби от 20-ия кръг на Висшата лига. На "Олд Трафорд" домакините изоставаха в резултата 15 минути преди края на двубоя, но взеха ценни три точки с късен обрат.

Срещата започна с равностойна игра, като "гражданите" владееха повече топката през първото полувреме, но "червените дяволи" бяха по-опасни на контраатака и можеха да съжаляват, че не стигнаха до гол. Най-близо до попадение бе намиращият се в страхотна форма Маркъс Рашфорд, но първо негов удар бе избит от защитник на Сити, след като Едерсон бе преодолян, а след това бразилският страж се справи с английски национал, останал очи в очи с него. Преди това и Бруно Фернандеш стреля опасно, но изстрелът му мина встрани от вратата.

След почивката гостите започнаха да доминират на терена, а играчите на Ерик тен Хаг не можеха да се измъкнат от пресата на съперника. Натискът на Сити даде резултата в 60-та минута, когато появилият се в игра три минути по-рано Джак Грийлиш се разписа с глава от близко разстояние след добро центриране на Кевин де Бройне. Изглеждаше сякаш домакините нямат сили да отговорят, но те изненадващо успяха да изравнят в 78-та минута, когато Каземиро изведе Рашфорд, но нападателят не игра с топката, тъй като беше в засада, а това обърка защитата на Сити и Фернандеш се разписа. Първоначално голът бе отменен заради засада, но след това реферът Стюарт Атуел посочи центъра на терена.

Само четири минути по-късно Юнайтед нанесе втори удар на съперника си. "Червените дяволи" направиха отлична контраатака, при която резервата Алехандро Гарначо намери непокрития Рашфорд и английският национал вкара от близко разстояние за осмия си пореден мач на "Олд Трафорд" с гол. В оставащите минути домакините се защитаваха много добре и не позволиха съперникът да застраши вратата на Давид де Хеа.

По този начин Юнайтед продължи с добите изяви в последните седмици и се изкачи до третото място в класирането с 38 точки, една по-малко от Сити. Лидерът Арсенал е с 44 точки и мач по-малко от двата манчестърски гранда. /БГНЕС