Манчестър Юнайтед спечели зрелищно дерби с Лийдс

Отборът на Манчестър Юнайтед записа втори пореден успех във Висшата лига, след като победи Лийдс Юнайтед с 4:2 като гост в Дербито на розите от 26-ия кръг на първенството. На "Еланд Роуд" двата тима направиха зрелищен мач и предложиха много борба и твърди влизания, но в крайна сметка класата на "червените дяволи" надделя.

Голово и здрава битка имаше в изобилие на "Еланд Роуд"

Възпитаниците на Ралф Рангник бяха по-настоятелни през първото полувреме и откриха резултата в 34-та минута, когато капитанът Хари Магуайър се разписа с глава след центриране от корнер на Люк Шоу, като това бе първо попадение за Юнайтед от ъглов удар в Лигата от началото на сезона. Гостите нанесоха втори удар в петата минута на добавеното време на първата част, когато Бруно Фернандеш завърши с глава отлична атака, започната от Виктор Линдельоф и продължила с прецизно центриране на Джейдън Санчо.

Мениджърът на Лийдс Марсело Биелса направи две смени на почивката и домакините излязоха преобразени за второто полувреме, като те успяха да изравнят с два гола в рамките на 58 секунди. В 53-та минута Родриго преодоля Давид Де Хеа с центриране отляво, което попадна в ъгъла на вратата, а само минути след това резултатът вече бе 2:2 след гол на Рафиня от непосредствена близост след центриране по земя на Дан Джеймс.

"Червените дяволи" удържаха устрема на съперника си и на свой ред отново погледнаха към противниковата врата. В 70-та минута резервата Фред отново изведе Юнайтед напред със силен изстрел в близкия ъгъл, дошъл след нова асистенция на Санчо. В 88-та минута друг играч, появил се от резервната скамейка - Антони Еланга, подпечата успеха на своите с удар по земя след подаване на Фернандеш.

По този начин Манчестър Юнайтед се наложи в дербито и продължава да заема четвърто място в класирането с 46 точки, четири повече от Уест Хям и Арсенал, но "артилеристите" са изиграли три мача по-малко. Лийдс е на 15-та позиция в подреждането с актив от 23 точки. /БГНЕС