Манчестър Юнайтед вкара четири гола във втори пореден мач

Манчестър Юнайтед вкара четири гола във втори пореден мач. Три дни след като победиха Ливърпул с 4:0, "червените дяволи" спечелиха с 4:1 контролата си срещу Мелбърн Виктори, която се игра пред 74 157 души на "Мелбърн Крикет Граунд".

Домакините успяха да дръпнат в резултата след само пет минути игра. Разписа се Икономидис. Веднага след попадението футболистите на Ерик тен Хаг поеха изцяло инициативата и успяха да изравнят малко преди почивката. Изстрел на Скот Мактомини рикошира в защитник и прехвърли вратаря за 1:1. Само две минути по-късно “червените дяволи” вече имаха преднина благодарение на Антони Марсиал, който се възползва от добро центриране на Далот и пас с едно докосване на Еланга, за да се разпише.

На почивката Ерик тен Хаг, както и в двубоя с Ливърпул, смени всички единайсет футболисти. Сериозна грешка на Ерик Баи в 75-ата минута пред наказателното поле на Манчестър Юнайтед можеше да създаде големи главоболия на тима, но до гол не се стигна. Котдивоарецът се реваншира с асистенция към Маркъс Рашфорд, който покачи на 3:1. В 90-ата минута Таит Чонг бе в основата на четвъртото попадение, след като направи отличен самостоятелен пробив отдясно, след което успоредното му центриране бе пратено в мрежата от бранител на Мълбъри.

Английският гранд ще изиграе още четири приятелски мача до края на месец юли - срещу Кристъл Палас (19 юли), Астън Вила (23 юли), Атлетико Мадрид (30 юли) и Райо Валекано (31 юли)./БГНЕС