Манчестър Сити е на две точки от титлата на Висшата лига

Манчестър Сити надви рутинно Кристъл Палас като гост с 2:0 в двубой от 34-ия кръг на английската Висша лига.

Агуеро напомни за себе си със страхотен гол срещу Палас.

След равностойна първа част, в която липсваха сериозни опасности пред двете врати, възпитаниците на Пеп Гуардиола настъпиха газта след почивката и решиха всичко с два бързи гола в рамките на две минути. Първо, Серхио Агуеро откри с марково изпълнение в горния ъгъл на Висенте Гуаита, а малко след това Феран Торес покачи на 2:0. Скоро след това Рахийм Стърлинг уцели гредата, като „гражданите“ имаха още ситуации за трето попадение, но до такова в крайна сметка не се стигна.

Сити спечелиха за 11-и пореден път при гостуване през кампанията, изравнявайки рекорда, държан от тях и Челси. Тимът е на две точки от трета титла в последните четири години и пета в последните десет сезона в Премиършип, като може да бъде коронясан за шампион, ако вече бившият първенец Ливърпул надвие Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ в дербито на кръга в неделя вечер. Разликата тогава между двата градски съперника ще стане 13 точки, четири кръга преди края на първенството. Палас са 13-и с 38 пункта, спокойни за оцеляването си във висшия футболен ешелон на Англия.

За Сити предстои домакинство на ПСЖ в реванш от полуфиналите на Шампионска лига – в първия двубой тимът направи важна крачка първи финал в надпреварата след успех с 2:1. След това съставът е домакин на Челси в първенството, а Кристъл Палас гостува на вече изпадналия Шефилд Юнайтед. /БГНЕС