Манчестър Сити и Ливърпул слагат точка на спорта за титлата

Неделният ден ще даде развръзка на изключително оспорваната битка за титлата в Англия през този сезон. За втори път в рамките на четири сезона Манчестър Сити и Ливърпул влизат в последния кръг от кампанията с една точка разлика, като подобно на 2019-та година "гражданите" отново държат съдбата си в свои ръце.

Сити посреща Астън Вила на "Етихад" със знанието, че победа ще означава втора поредна шампионска титла. В същото време Ливърпул е домакин на Уулвърхемптън и ще търси успех срещу "вълците", комбиниран с грешка на "гражданите". Любопитното е, че мърсисайдци ще чакат услуга от една от най-големите си легенди - Стивън Джерард - който в момента е начело на Вила. Ако бирмингамци стигнат до равенство на "Етихад", то Ливърпул ще може да празнува с титлата при успех над Уулвс.

Финалният ден на Висшата лига ще даде отговорите на още два въпроса. Тотнъм и Арсенал са в битка за четвъртото място, даващо право на участие в Шампионската лига. "Шпорите" са гости на последния в класирането Норич Сити и равенство ще им е достатъчно за топ 4, тъй като те имат две точки преднина пред Арсенал и 15 гола предимство в головата разлика. От своя страна "артилеристите" трябва да вземат домакинството си на Евертън и да чакат загуба на градския си съперник.

Бърнли и Лийдс Юнайтед ще определят последния изпадащ, като двата тима са с еднакъв брой точки, но головата разлика на Бърнли е по-добра. Това означава, че тимът трябва да спечели същия брой точки като Лийдс, за да си осигури оставане в елита. Бърнли е домакин на Нюкасъл, докато Лийдс гостува на Брентфорд.

Всички мачове от кръга започват в 18:00 часа българско време. /БГНЕС