Манчестър Сити нанесе пореден тежък удар на Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед и мениджърът на тима Оле Гунар Солскяр понесоха поредния много тежък удар, след като "червените дяволи" бяха тотално надиграни от градския си съперник Манчестър Сити и загубиха дербито на "Олд Трафорд" с 0:2.

Само две седмици след унизителната загуба от Ливърпул с 0:5 у дома, феновете на Юнайтед трябваше да станат свидетели на още един много слаб мач на своите любимци, които нямаха никакъв шанс да се противопоставят на "гражданите". Двубоят започна отлично за Сити, след като още в шестата минута централният защитник на домакините Ерик Баи си отбеляза нелеп автогол след центриране отляво на Жоао Кансело. Възпитаниците на Пеп Гуардиола контролираха изцяло събитията на терена, като единствената възможност за Юнайтед в целия двубой дойде в средата на първата част с атрактивен изстрел от воле на Кристиано Роналдо, отразен от Едерсон, а това бе и единственият точен удар за отбора в целия мач.

В края на първото полувреме поредица от груби грешки на Люк Шоу и Давид де Хеа позволи на Бернардо Силва да удвои преднината на Сити с удар от малък ъгъл след асистенция на Кансело. Солскяр извади Баи за Джейдън Санчо на почивката, но това не промени с нищо ситуацията на терена, като домакините бяха още по-безпомощни през втората част и направиха едно-единствено докосване в наказателното поле на противника за 45 минути. От своя страна гостите се задоволиха с това да държат топката под свой контрол и без особени усилия да стигнат до трите точки.

По този начин Манчестър Юнайтед записа четвърта загуба в последните си шест мача в Лигата, а позицията на Солскяр става все по-несигурна. "Червените дяволи" заемат пето място в класирането със 17 точки, докато Манчестър Сити е на втора позиция с актив от 23 точки. /БГНЕС