Манчестър Сити обяви трансфера на Холанд

Голмайсторът на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд официално премина в Манчестър Сити, след като "гражданите" обявиха трансфера на нападателя. Шампионите на Англия ще платят 51 милиона паунда на Борусия за норвежкия национал, като сумата може да нарасне с още 35 милиона при изпълнението на определени клаузи.

21-годишният Холанд, който вчера премина медицински тестове при "гражданите", официално ще стане играч на Сити на 1 юли. По-рано днес мениджърът на английския клуб Пеп Гуардиола не пожела да коментира предстоящото привличане на Холанд. "Всички са наясно със ситуацията. Борусия Дортмунд и Манчестър Сити ми казаха да не коментирам, докато сделката не бъде финализирана. Ще имаме време да говорим след това", каза испанецът на днешната си пресконференция.

Норвежкият национал, който 85 гола в 88 мача с Дортмунд от началото на 2020-та година, бе искан още от Реал Мадрид, Барселона и Байерн Мюнхен, но в крайна сметка ще подсили Манчестър Сити. Гуардиола на няколко пъти заяви, че се нуждае от нов централен нападател, след като миналото лято от тима си тръгна Серхио Агуеро, а през зимата бе продаден и Феран Торес, което остави "гражданите" единствено с Габриел Жезус за върха на атаката. /БГНЕС