Манчестър Сити разби Лайпциг, Холанд заби пет гола

Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд вкара пет гола, а Манчестър Сити разби РБ Лайпциг със 7:0 у дома, за да отстрани съперника си с общ резултат 8:1 и да се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига за шеста поредна година.

На "Етихад" домакините бяха под напрежение след колебливите си игри в последно време и след като не успяха да вземат аванс от първия мач в Германия, но във вторник "гражданите" не оставиха никакво съмнение в превъзходството си, а звездата на вечерта бе Холанд. Норвежкият национал заби пет гола между 22-та и 57-та минута, а Илкай Гюндоган и Кевин де Бройне добавиха по едно попадение.

По този начин Холанд подобри редица рекорди, като на 22 години той е най-младият играч в историята на Шампионската лига, отбелязал 30 гола в турнира. Нападателят вече има 39 гола в 36 мача за Сити от началото на сезона и 33 в 25 мача в Шампионската лига в кариерата си. Той записа името си до тези на Лионел Меси и Луис Адриано, които са другите футболисти с пет попадения в един мач от Шампионската лига. Холанд прави най-резултатния сезон в историята на Манчестър Сити, подобрявайки близо 100-годишния рекорд на Томи Джонсън.

В другия мач от миналата вечер Порто и Интер направиха равенство 0:0 в Португалия, като по този начин "нерадзурите" се присъединиха към градския си съперник Милан в четвъртфиналите на турнира. Италианският клуб имаше преднина от 1:0 от първия двубой и успя да я опази, макар и трудно. Вратарят на Интер Андре Онана се отличи с няколко добри спасявания, а в добавеното време Мехди Тареми и Марко Груич от Порто последователно уцелиха страничната и напречната греда, само минута след като Дензъл Дъмфрис изби удар на "драконите" от голлинията. В крайна сметка до голове не се стигна и тимът на Симоне Индзаги продължава напред.

За четвъртфиналите в Шампионската лига до този момент са се класирали Манчестър Сити, Интер, Байерн Мюнхен, Милан, Челси и Бенфика. /БГНЕС