Манчестър Сити се върна на върха, Брентфорд разби Челси на "Стамфорд Бридж"

Отборът на Манчестър Сити се върна на първото място във Висшата лига, след като победи Бърнли с 2:0 като гост в мач от 30-ия кръг на шампионата. По-рано днес "гражданите" бяха изместени от челото от Ливърпул след 10-та поредна победа на мърсисайдци, но след това възпитаниците на Пеп Гуардиола не сбъркаха и взеха трите точки от гостуването си на "Търф Моор".

Стърлинг се отличи с две асистенции на "Търф Моор"

Двубоят започна отлично за Сити, които поведоха в резултата още в петата минута със страхотен гол от воле на Кевин Де Бройне след асистенция на Рахийм Стърлинг. В 25-та минута Илкай Гюндоган удвои преднината на гостите след ново подаване на Стърлинг отдясно. До края на двубоя шампионите доминираха и допуснаха едва един точен удар към своята врата.

След този успех Манчестър Сити вече има 73 точки, една повече от Ливърпул, като двата тима са в яростна битка за титлата. Бърнли остава в зоната на изпадащите с актив от 21 точки, на четири от спасителната черта.

На "Стамфорд Бридж" Брентфорд шокира Челси и разби "сините" с 4:1. След нулево първо полувреме домакините поведоха в 48-та минута с топовен изстрел от далечно разстояние на Антонио Рюдигер, но играчите на Томас Франк отговориха впечатляващо и нанизаха четири гола в следващите 40 минути - два на Витали Янелт и по един на Кристиан Ериксен и Йоан Вис. Това бе първи гол на Ериксен за новия му отбор, както и първа победа на Брентфорд над Челси от 1939-та година насам. С тази победа "пчелите" се изкачиха до 14-то място в класирането с 33 точки, докато Челси остава на трета позиция с 59 точки.

Останалите резултати:

Брайтън - Норич 0:0

Лийдс - Саутхемптън 1:1

Уулвърхемптън - Астън Вила 2:1. /БГНЕС