Манчестър Сити срещу Ливърпул в 1/8-финалите за Купата на Лигата

Манчестър Сити ще се изправи срещу действащия шампион Ливърпул в мач от четвъртия кръг в турнира за Купата на Лигата, отреди жребият.

Сити (4) и Ливърпул (1) спечелиха последните пет издания на надпреварата, като тимът на Юрген Клоп се справи с Челси, който отстъпи на „Етихад“ в сряда, в спора за трофея миналия сезон. Двата състава се изправиха един срещу друг във финала през 2016, когато отборът на Мануел Пелегрини стигна до триумф с дузпи след равенство 1:1 на „Уембли“.

Мърсисайдци спечелиха и двата си мача срещу "гражданите" от началото на сезона.

В други срещи от осминафиналите, Манчестър Юнайтед се изправя срещу Бърнли, който е лидер в Чемпиъншип и е ръководен от Венсан Компани – бившият капитан на градския съперник Сити, спечелил четири титли на Висшата лига с „гражданите“. Еди Хау ще има за съперник бившия си клуб в лицето на Борнемут, който ще пътува до „Сейнт Джеймсис Парк“ за визита на високолетящия Нюкасъл, докато наградата за Нотингам Форест, който изхвърли Тотнъм, е гостуване на Блекбърн.

Всички останали четири отбора от Английската футболна лига изтеглиха тежки жребии срещу тимове от Висшата лига. МК Донс приема Лестър, Чарлтън се изправя срещу Брайтън, Джилингам пътува до Уулвърхемптън, а Линкълн има визита на Саутхемптън.

Срещите ще се изиграят в седмицата, започваща на 19 декември, което означава, че някои от въвлечените отбори – в частност Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ливърпул, могат да имат играчи, въвлечени във финала на Световното първенство само дни по-рано.

Пълен жребий за 1/8-финалите на Купата на Лигата:

Манчестър Сити – Ливърпул

Манчестър Юнайтед – Бърнли

Нюкасъл – Борнемут

МК Донс – Лестър

Чарлтън – Брайтън

Уулвърхемптън – Джилингам

Саутхемптън – Линкълн

Блекбърн – Нотингам. /БГНЕС