Манчестър Сити укроти "вълците" за 15 минути, Холанд пак вкара

Манчестър Сити победи с 3:0 Уулвърхемптън като гост в мач от осмия кръг на английската Висша лига. "Гражданите" си свършиха работата само след четвърт час игра. Двубоят на "Молиню" започна с минута мълчание в памет на кралица Елизабет II, след което беше изпълнен и новият химн на Великобритания: "Бог да пази Краля".

Джак Грийлиш откри резултата още преди да е изминала и една минута. Де Бойне центрира в малкото наказателното поле, където английският национал засече топката, за да даде ранен аванс на шампионите. "Гражданите" укротиха съперника с втори гол в 15-ата минута. Бернардо намери Холанд, който напредна и с удар от границата на наказателното поле отбеляза своя гол №14 за Сити във всички турнири.

След още четвърт час "вълците" останаха с човек по-малко, след като Колинс влезе директно с бутоните в корема на Грийлиш.

Уулвс започна доста добре втората част, въпреки че бе с човек по-малко. В 60-ата минута Айт-Нури проби отляво, след което намери Гедеш в наказателното поле. Последният обаче пропусна страхотна възможност.

Постепенно Сити вдигна оборотите и довърши Уулвс. В 68-ата минута Де Бройне, който центрира ниско по земя, а Фоудън засече с елегантно докосване - 0:3.

Успехът качи Сити на върха в класирането преди изиграването на останалите мачове от кръга. Тимът на Пеп Гуардиола има 17 точки, с две повече от втория Арсенал, който утре гостува на Брентфорд.

60 секунди по-късно мачът беше прекъснат, за да се отдаде почит на кралица Елизабет II, която управлява Обединеното кралство 70 г., най-дълго в цялата история. Тя беше аплодирана от целия стадион, след което мачът се поднови, но това беше последното значимо събитие и Сити спечели с 3:0./БГНЕС