Манчестър Сити няма да освобождава персонал по време на кризата

Собственикът на Манчестър Сити Халдун ал Мубарак /д/ и изпълнителният директор на клуба Феран Сориано.

Ръководството на Манчестър Сити обяви, че няма да пусне в принудителен отпуск нито един от служителите си по време на кризата с коронавируса и няма да се възползва от програмата на правителството на Великобритания за изплащане на 80 процента от заплатите на работниците.

Миналата седмица отборите на Тотнъм и Ливърпул станаха обект на сериозна критика, след като решиха да освободят временно целия си персонал и по този начин възнагражденията на служителите да бъдат поети от държавната хазна, въпреки че двата клуба имат обща печалба от над 150 милиона паунда за последната финансова година. Сити обаче няма да процедира по същия начин. "Можем да потвърдим, че с решение на президента и управленския борд Манчестър Сити няма да се възползва от правителствената схема. Решени сме да защитим нашите служители, техните работни места и нашия бизнес, като в същото време правим всичко възможно, за да подкрепяме нашата общност в тези изключително трудни времена за всички", съобщават от клуба.

Освен Ливърпул и Тотнъм, Нюкасъл, Норич и Борнемут също пуснаха служителите си в принудителен отпуск, докато Манчестър Юнайтед, Челси и Арсенал все още не са обявили плановете си действие по време на кризата с коронавируса, но се очаква да последват примера на Манчестър Сити и да поемат изцяло заплатите на персонала си. /БГНЕС