Манчестър Сити представи най-скъпата си покупка

Родри вече е футболист на Манчестър Сити.

Манчестър Сити обяви официално най-скъпата покупка в историята си. Става въпрос за полузащитника Родри от Атлетико Мадрид, за когото бяха платени 70 млн. евро. Испанецът е второто ново попълнение на „гражданите" за това лято и парафира с договор за пет години. Той избра да носи №16 на гърба си.

Родри трябва да бъде заместникът на Фернандиньо, тъй като основната му позиция е дефанзивен халф. С умението си да борави отлично с топката и да раздава отлични пасове, той бързо се наложи в състава на Атлетико Мадрид и впечатли Хосеп Гуардиола.

„Това, което Сити постигна през последните два сезона е невероятно и нямам търпение да стана част от този талантлив отбор. Не са само спечелените титли, които ме впечатлиха, а и начинът на игра - винаги да атакуват", заяви талантливият испанец.

Спортният директор Чики Бегиристайн наблегна на отличните качества на Родри и изрази увереност, че той ще се представи по възможно най-добрия начин с екипа на Ман Сити. „Той се доказа като отличен полузащитник и притежава всички качества, които търсехме. Родри е перфектното попълнение за нашия отбор", каза той. /БГНЕС

https://www.instagram.com/p/BzfiwaUg57U/?utm_source=ig_web_copy_link