Манчестър Сити с нова издънка, изостана сериозно от върха

Манчестър Сити изостана сериозно в битката за титлата с Ливърпул.

Отборът на Манчестър Сити допусна нова грешна стъпка във Висшата лига, след като загуби домакинството си на Уулвърхемптън с 0:2 в мач от осмия кръг на първенството.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола не се представиха на обичайното ниво на „Етихад“, като още през първото полувреме можеха да бъдат наказани на контраатака, но „вълците“ пропуснаха няколко добри ситуации. След почивката домакините натиснаха в търсене на гол, но бяха попарени с две късни попадения на фланговия футболист Адама Траоре. По този начин Сити записа втората си загуба от началото на сезона и вече изостава с осем точки от лидера Ливърпул, докато Уулвс вече има актив от осем точки и се изкачи до 11-та позиция в класирането.

В друг мач от деня Челси продължи с добрите си изяви в последно време и победи Саутхемптън с 4:1 като гост. Тами Ейбрахам и Мейсън Маунт дадоха два гола преднина на „сините“ до 30-та минута, преди Дани Ингс да върне „светците“ в мача. Възпитаниците на Франк Лампард обаче не се разколебаха и затвориха срещата с попадения на Н‘Голо Канте и Миши Батшуай. Челси вече е на петото място с 14 точки. Саутхемптън заема на 16-та позиция със 7 точки.

В друг мач от кръга Арсенал победи Борнемут с 1:0 у дома с гол на Давид Луис. /БГНЕС