Манчестър Сити спечели Карабао Къп след дузпи срещу Челси

Отборът на Манчестър Сити спечели Карабао Къп за втора поредна година, след като победи Челси с 4:3 след изпълнение на дузпи във финала на надпреварата. Двубоят на стадион „Уембли“ в Лондон завърши при нулево равенство в редовното време и продълженията.

„Сините“ стояха много по-добре на терена от представянето си срещу Сити преди седмица, когато загубиха катастрофално с 0:6. Въпреки това „гражданите“ контролираха събитията и изглеждаха по-опасни, но трудно създаваха чисти голови положения. Тази картина се запази през всички 90 минути, а в продълженията и двата тима бяха предпазливи и внимаваха да не допуснат гол.

Най-любопитният момент дойде в края на второто продължение, когато мениджърът на Челси Маурицио Сари поиска да смени вратаря си Кепа Арисабалага с резервния страж Уили Кабайеро, но испанецът отказа да излезе от терена, което предизвика гнева на италианския специалист. В крайна сметка Кепа остана на вратата и за дузпите, но успя да спаси само една от тях, докато за „сините“ пропуски направиха Жоржиньо и Давид Луис, което донесе успеха на Сити.

По този начин Манчестър Сити за първи път в 125-годишната си история успя да защити спечелен трофей и триумфира с Купата на лигата за шести път в историята си. /БГНЕС